Time of Classes

Special Advancement Class

This is a full day class for student aiming to advance or enroll into major national and public university or private university.
However, since the opening dates are January and April, only the student enrolled in our school or the new student enrolling into school in corresponding month can enroll into this class. There also is a test to enroll into this class, and the student will have to achieve specific level in ① Japanese language, ② math, and ③ English tests to enroll into this class. The Japanese language level necessary at the time of enrollment is generally as follows.
・ January enrollment: Student acquired Japanese Language Proficiency Test Level N3 or above, or equivalent to the level.
・ April enrollment: Student acquired Japanese Language Proficiency Test Level N2 or above, or equivalent to the level.
Unlike the 2 class system classes, the class will start from 9:00 in the morning lasting until 16:30 in the afternoon. In addition to the normal Japanese language enhancement, the class will aim to get 320 points or higher in the Japanese language class as an EJU (Examination for Japanese University Admission for International Students) preparation, perform basic skills training lecture and applied skills training lecture depending on humanities and science, perform enhancement of English language level, and curriculums set to focus on interview and literature preparation as the secondary examination preparation.
This is a mentally and physically demanding class, but that should make the joy even bigger when you have achieved enrollment in the school you wished.

Example for Timetable

Morning Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday
 09:00 - 09:45
First period (45min.)
Exam exercise and plactice Exam exercise and plactice
Exam exercise and plactice  Exam exercise and plactice 
Exam exercise and plactice
 09:45 - 10:30
Second period (45min.)
Exam exercise and plactice  Exam exercise and plactice
Exam exercise and plactice
Exam exercise and plactice
Exam exercise and plactice
10:30 - 10:40
Rest time (10min.)
 


 
10:40 - 12:10
Third;Forth Period Optional take measures  for EJU
 Mathematics1
for Humanities
Social studies
for Humanities 
English (TOEFL) for Humanities & Science Social studies
for Humanities 
Mathematics1
for Humanities
Physics
for Science 
Mathematics2
for Science
Mathematics2
for Science
Chemistry
for Science 
12:10 - 13:20
Rest time (1h.10min.)
         
13:20 - 14:05
Fifth period (45min.)
Examination of the problem Examination of the problem
Examination of the problem
Examination of the problem
Examination of the problem
14:05 - 14:50
Sixth period (45min.)
Examination of the problem Examination of the problem
Examination of the problem
Examination of the problem
Examination of the problem
14:50 - 15:00
Rest time (10min.)
       
15:00 - 15:45
Seventh period (45min.)
Grammar
Conversation
Grammar
Conversation
Current question; Other
15:45 - 16:30
Eighth period (45min.)
Current question; Other Composition
Current question; Other
Composition
Composition